Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

 

 

BØKER

noen

Siden den første boka JOTUNHEIMEN Fra hytte til hytte kom ut i 1987 har jeg vært medforfatter på en rekke bøker hos Gyldendal Norsk Forlag. Foruten å være hovedredaktør for to av bøkene har jeg bidratt med omkring 30 % av tekst og bilder til hver av bøkene.


JOTUNHEIMEN

Fra hytte til hytte (1987 og 1997). Hovedred. Thorbjørn Faarlund (1987). Medforfattere: Svein Grønvold, Bjørn Petter Kaltenborn, Tor Møllebak, Ketil Næss.

Hovedred. Svein Grønvold (1997). Medforfattere: Thorbjørn Faarlund, Bjørn Petter Kaltenborn, Tor Møllebak. (Revidert utgave med 50 % ny tekst og kun nye bilder.)

Boka gir en grundig beskrivelse av 55 turforslag fordelt over hele Jotunheimen, med nøyaktig rutebeskrivelser og overnattingsmuligheter. Boka forteller også om brekurs, nasjonalparken, flora og fauna. Boka (1997) inneholder i tillegg detaljerte kart i målestokk 1: 150 000.

 


NORDVESTLANDETS FJELLVERDEN

Fotturer i Møre og Romsdal (1990). Hovedred. Tor Møllebak. Medforfattere: Gunnar Austrheim, Espen Bratlie, Ola Einang, Thorbjørn Faarlund Svein Grønvold, Bjørn Petter Kaltenborn, Ketil Næss.

Boka beskriver storslåtte ruter i blant annet ville og vakre Sunnmørsalpene, Romsdalsfjella, Eikesdalen og Tafjordfjella. Her kan du også lese om turer til hyllegårder langs Geirangerfjorden, rasulykken i Tafjord, vinterturmuligheter og om snø og snøskredfare. Til sammen er det beskrevet 127 ruter.

 


HARDANGERVIDDA

Fra hytte til hytte (1992). Hovedred. Svein Grønvold. Medforfattere: Thorbjørn Faarlund, Espen Bratlie, Tor Møllebak

Hardangervidda er et kjent og kjært fjellområde for mange også for de med næringsinteresser som fiske og reinsjakt. Her kan du følge med på jakt, lese om nasjonalparken, fiskeplassene, sykle Rallarvegen og få med deg 78 detaljerte rutebeskrivelser samt kart i målestokk 1:150 000 og mye mer.

 


RONDANE OG FEMUNDSMARKA

med tilgrensende fjellstrøk. Fra hytte til hytte (1995). Hovedred. Tor Møllebak. Medforfattere: Svein Grønvold, Bjørn Petter Kaltenborn.

Boka tar for seg våre østlige fjelltrakter fra Rondane i vest til Femundsmarka helt mot svenskegrensa. I tillegg til de to nevnte områdene besøkes også Alvdal vestfjell, Tynsetområdet, Rendalen østfjell og fra Rondane til Lillehammer. Til sammen beskrives 75 ruter. Vi besøker innlandsfiskeværet Fiskevollen ved Sølensjøen, den gamle fløtningskanalen – Feragskanalen – i Femundsmarka, samt får med oss de tre nasjonalparkene i henholdsvis Rondane, Femundsmarka og Gutulia. Kartene i boka er i målestokk 1:300 000.

 


SNACKS OG SNADDER

Gaver fra kjøkkenet (2004). Inger Wethe og Svein Grønvold (foto). Landbruksforlaget. I boka finner du ideer og oppskrifter til spennende og flotte matgaver du selv kan lage og gi bort som gave til jul, fødselsdager eller andre anledninger. Boka er rikt illustrert med fotos av produkter, innpakning m.m.

 


SKARVHEIMEN

Fra Bygdin og Tyin til Aurlandsdalen og Finse. Fra hytte til hytte (2001). Hovedred. Tor Møllebak. Medforfattere: Svein Grønvold, Bjørn Petter Kaltenborn.

Skarvheimen er den siste av bøkene i ”Hytte til hytte-serien” og omfatter ruter i fjellområdet mellom Eidsbugarden sør i Jotunheimen til Finse nord på Hardangervidda. Turene tar oss blant annet gjennom den kjente Aurlandsdalen. Til sammen er 59 ruter beskrevet.

Tre av praktbøkene er også utgitt som guidebøker i mindre format i mai 1998, på Gyldendal Norsk Forlag.

 


VÅRE SKOGSTRÆR

Ragnar M. Næss og Svein Grønvold (foto). Landbruksforlaget (2002). Boka er en illustrert felthåndbok med våre 39 viktigste skogstrær og busker med foto av stammer, blader, blomster, trær og vinterknopper.

 


EVENTYRLIGE FOLLO

- fra dype skoger til solfylt kyst (2003). Svein Grønvold (foto), Øystein Søbye (foto) og Øystein Øystå (tekst). Orion forlag. En praktbok med store bilder fra alle de 7 Follo-kommunene med korte tekster til hver kommune og fyldige bildetekster.


VILLE VEKSTER

- røtter i kulturhistorien (2003). Olav Skard og Svein Grønvold (foto). Landbruksforlaget. Boka omhandler 93 vekster (urter, bær, bregner, lav, moser, sopper, tang og tare). For hver art kan du lese om navnets betydning og om myter og tradisjoner og vekstens rolle i folkemedisin og kosthold.


SØTT OG SUNT

Gaver fra kjøkkenet (2005). Inger Wethe og Svein Grønvold (foto). Landbruksforlaget. I boka finner du ideer og oppskrifter til spennende og flotte matgaver du selv kan lage og gi bort som gave til jul, fødselsdager eller andre anledninger. Boka er rikt illustrert med fotos av produkter, innpakning m.m.

 


JORD- OG HAGEBRUKSVEKSTER

- røtter i kulturhistorien (2007). Olav Skard og Svein Grønvold (foto). Tun Forlag (Landbruksforlaget). Denne boka er en uhøytidlig presentasjon av 53 av våre vanligste jord- og hagebruksvekster. For hver art kan du lese om navnets betydning og om myter og tradisjoner og vekstens rolle i folkemedisin, kosthold, diktning og billedkunst.

 


DRAMMENSVASSDRAGET

- fra fjell til fjord (2008). Tom Helgesen (red.), Svein Grønvold, Tor Møllebak og Tom Schandy. Forlaget Tom & Tom. Regnet i vannføring er Drammensvassdraget landets nest største vassdrag, og nedslagsfeltet ligger i hele seks forskjellige fylker. I denne boka kan du bli med de første vanndråpene oppe ved Hallingskarvet, på Hardangerjøkulen, inne på Filefjell og i Valdres, for deretter å følge vannets spennende ferd langs Hallingdalselva, Snarumselva, Begna, Etna, Dokka, Randselva, Storelva, Simoa, Eikerenvassdraget og Drammenselva fram til Drammen Havn. Før vannet kommer så langt, har det passert gjennom store innsjøer som Randsfjorden, Sperillen, Tyrifjorden, Krøderen, Soneren og Eikeren. Du kan lese om tømmerfløting, båtruter, kraftutbygging, treforedlingsindustri, fiske, rekreasjon, natur og friluftsliv. Boka er rikt illustrert med over 300 fargebilder og historiske bilder i svart/hvitt pluss ti kart som dekker vassdraget. Gjør som de fire forfatterne har gjort, la deg føre med vannet fra fjell til fjord.

 

Logg inn